Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε (θα δημοσιευτεί) στο περιοδικό WINE SPECTATOR στο τεύχος Οκτωβρίου (μην με ρωτήσετε πως το βρήκα). Το συγκεκριμένο άρθρο αποδίδει ειδική μνεία στα ελληνικά κρασιά. Αναφέρεται κυρίως σε 3 Σαντορινιά και ένα Ροδίτικο, το οποίο μάλιστα θεωρεί σαν εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής. Το νούμερο που αναγράφεται δίπλα στην τιμή (σε $) είναι η βαθμολογία Parker.
"Greek wines have improved dramatically over the past several years. Here's proof. Argyros Santorini Barrel 2004 (92, $32) impresses with its unctuous, well-structured array of smoke and mineral flavors, which are joined by ripe apple and pear elements. Gaia's Santorini Thalassitis 2006 (90, $25) is structured and powerful, boasting peach, apple and spice notes. The Domaine Sigalas Santorini 2006 (90, $22) shows exotic aromas and flavors of beeswax, apricot and tropical fruits. It's a Smart buy. But the bargain among these is the Emery Athiri Rhodes Rhodos 2005 (90, $11). With lush Fuji apple, pear, hazelnut and tropical fruit notes, it's a Best Value."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου