Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε (θα δημοσιευτεί) στο περιοδικό WINE SPECTATOR στο τεύχος Οκτωβρίου (μην με ρωτήσετε πως το βρήκα). Το συγκεκριμένο άρθρο αποδίδει ειδική μνεία στα ελληνικά κρασιά. Αναφέρεται κυρίως σε 3 Σαντορινιά και ένα Ροδίτικο, το οποίο μάλιστα θεωρεί σαν εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής. Το νούμερο που αναγράφεται δίπλα στην τιμή (σε $) είναι η βαθμολογία Parker.
"Greek wines have improved dramatically over the past several years. Here's proof. Argyros Santorini Barrel 2004 (92, $32) impresses with its unctuous, well-structured array of smoke and mineral flavors, which are joined by ripe apple and pear elements. Gaia's Santorini Thalassitis 2006 (90, $25) is structured and powerful, boasting peach, apple and spice notes. The Domaine Sigalas Santorini 2006 (90, $22) shows exotic aromas and flavors of beeswax, apricot and tropical fruits. It's a Smart buy. But the bargain among these is the Emery Athiri Rhodes Rhodos 2005 (90, $11). With lush Fuji apple, pear, hazelnut and tropical fruit notes, it's a Best Value."

Δεν υπάρχουν σχόλια: